10-10-2017

 

Status quo om delvis kompensation af købsmoms for almennyttige foreninger

 

Vi har i forbindelse med regeringens finanslovsforslag tidligere meldt ud, at regeringen påtænkte at nedlægge den nuværende momskompensationsordning til fordel for en mere begrænset kompensationsordning.

Indlægget kan læses her.

Vi skrev i dette indlæg, at ”Ordningen nedlægges fra og med 2018. Regeringen lægger i bemærkningerne til finanslovsforslaget op til, at der oprettes en reserve til støtte af almene foreninger mod ansøgning/bevilling.” Begrundelsen for at nedlægge ordningen var, at den ikke længere blev anvendt efter hensigten.

Regeringen har i forbindelse med Folketingets åbning nu meldt ud, at tanken om at nedlægge den nuværende kompensationsordning er lagt på is. Den nuværende momskompensationsordning vil således fortsat kunne anvendes af almennyttige foreninger, der har ansøgt om og opnået godkendelse hertil.

Hvis I står i en situation, hvor det kunne være interessant at få undersøgt, om jeres forening også kunne opnå godkendelse til denne ordning, er I altid velkomne til at tage fat i os, så står vi klar med råd og vejledning.


Ri Statsautoriseret Revisionsaktieselskab - CVR-nr. 53 37 19 14 - Skagensgade 1 - DK-2630 Taastrup - kbh@ri.dk - +45 43 50 50 50 - Privatlivspolitik -